Een vurige muur

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 06:51

Een vurige muur

Ik moet nog regelmatig denken aan de woorden uit het gebed van mijn opa. “…Wees hen als een vurige muur van rondom…” Indrukwekkend vond ik het. Het voelde machtig en veilig tegelijk. In mijn kinderbrein wist ik: dit vuur is niet gevaarlijk, het is Gods bescherming.

Pas veel later ontdekte ik dat deze woorden in Zacharia 2 staan: Jeruzalem zal niet ommuurd blijven vanwege de veelheid aan mensen en dieren in haar midden. En ÍK zal voor haar zijn, spreekt de HEERE, een muur van vuur rondom…

 

Als kind betrok ik deze woorden op mijn eigen leven en ging ik er vanzelfsprekend vanuit dat het vuur van God veilig was; later besefte ik dat God een verterend vuur ís. Israël mocht het Verbond dat God met hen gesloten heeft niet vergeten en geen ander beeld maken. Eer je iets of iemand buiten Hem om? Dan is God een verterend vuur (Deut. 4:24). Een paar hoofdstukken verder is ditzelfde Vuur hun bescherming (Deut. 9:3). God ging voor Israël uit en ze hoefden niet bang te zijn want Hij is een verterend vuur en zal Zélf de vijand verslaan.

God is een verterend vuur. Niet omdat Hij kwaad in Zich heeft, maar omdat Hij het kwaad niet kán dulden. Hij ís goed!

 

Op dit moment staat vijandelijk vuur in de wereld centraal. Je hoeft het nieuws maar te lezen en het gaat over niks anders dan vijandschap dat rond Israël en de hele wereld brandt. Nu ik opnieuw stilsta bij de woorden uit het gebed van mijn opa ben ik nog meer onder de indruk en zie ik het vanuit Gods perspectief. De belofte dat God een muur van vuur zal zijn is een enorme bron van hoop, juist nu! God is trouw!

Mag ik je aanmoedigen om vandaag psalm 97 eens te lezen in het licht van Zacharia 2?

Vuur gaat voor Zijn aangezicht uit en zet rondom Zijn tegenstanders in vlam… De HEERE (de God van Israël!) regeert, laat de aarde zich verheugen!

 

Shalom!

Reactie plaatsen

Reacties

Mama van Buren
6 maanden geleden

Indrukwekkend na de lezing die we gisteren hoorden van Karen uit Israël. Dat ging niet specifiek over nu..maar natuurlijk kwam het wel ter sprake.
Ze noemde ook dat Hesbollah vandaag Israël van de kaart wil vegen!
Wat hen ook lukt...dit zal nooit lukken ...vanwege die Vurige Muur!