Najaar. Hoera?

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 06:41

Najaar. Hoera?

Om eerlijk te zijn; ik houd niet zo van het najaar. Elk jaar als het wat vroeger donker wordt en ik de natuur zie verkleuren, bekruipt mee een gevoel van weemoed. Ik heb het gevoel dat ik het licht en de frisheid van de natuur vast wil houden en het naderen van de herfst zolang mogelijk vooruit wil schuiven.

Dit jaar vergaat het met net zo. En toch is het anders... Het voelt alsof het én najaar én voorjaar wordt. Ik heb me afgevraagd waar dat mee te maken heeft. Want ik kijk niet uit naar donkere dagen, vallende blaadjes en kale bomen. En toch voel ik me hoopvol, alsof het frisse groen juist in aantocht is. Hoe dat komt? Met het naderen van het najaar, kondigen de najaarsfeesten[1] zich aan. Feesten die vooruit zien naar de komst van onze Koning; Yeshua de Messias.

Daarom voel ik me nu ook verwachtingsvol. Niet alleen om ‘het (mee)vieren van de feesten’, maar juist ook om wat daarin vervuld zal gaan worden. Alles wordt nieuw. Dat klinkt misschien bijna alsof ik romantiseer. Want als je om je heen kijkt, dan ziet het er op het wereldtoneel alles behalve romantisch uit.

Me voorbereidend op de feesten die komen, las ik in de Evangeliën wat Yeshua tegen Zijn discipelen zegt over de laatste tijd voor Zijn terugkomst: een moeilijke tijd. Als een rode draad loopt door deze woorden heen dat wie waakzaam en volhardend op Hem blijft zien, straks binnengehaald wordt, als de grote oogst zal plaatsvinden. De laatste bazuin zal klinken…er zal gerechtigheid plaatsvinden en er zal Vrede zijn… Ja, dan zijn de najaarsfeesten vervuld. Wat een feestelijk vooruitzicht.

 

Nu zeg ik: Halleluja, najaarsfeesten!

 

Shalom!

 

[1] Bazuinenfeest, Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest. Zie o.a. lev.23. Voor meer informatie zie: https://www.benee-awraham.nl/moadiem-bijbelse-feesten/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.