Zwaar werk

Gepubliceerd op 19 april 2024 om 06:55

Zwaar werk

Een tijdje geleden zei ik tegen iemand dat ik voor diegene zou bidden. Ik kreeg als reactie “dat vind ik fijn, bidden is zwaar werk.”

De woorden zetten me wel even stil moet ik zeggen. Had ik het zo weleens ervaren? Bidden verlicht toch de last? Het geeft toch rust? Ja, allemaal waar! Ik besefte toen wel extra dat ik voor of tijdens gebed weerstand van de macht van de duisternis kan ervaren. Daar gelovend doorheen bidden, ja dat is zwaar werk. Het was alsof ik tot een gebedsreflectie werd aangezet. En zo kwam ik uit bij Psalm 145. Ik las ergens dat er Joden zijn die deze psalm drie keer per dag lezen en als ze vers 16 gedachteloos lezen, ze de hele psalm weer opnieuw lezen:

U doet Uw hand open en verzadigt al wat leeft, naar Uw welbehagen (Psalm 145:16).

De uitleg van rabbijnen hierbij is: ‘Aan ieder mens die voor God openstaat, geeft God het verlangen om de dingen te willen die bij God horen. En zo kan God hen dan ook gaan geven wat ze willen.’ Ja! Bidden is Gods wil zoeken en horen. Met aandacht bidden is zwaar werk. Maar we blijven niet met de last zitten, want de HEERE is nabij allen die Hem aanroepen, allen die Hem in waarheid aanroepen! (Ps. 145:18)

Zo zijn er in de afgelopen week intens veel gebeden opgestegen! Een machtig leger heeft ge(b)(str)eden en de Grote Aanvoerder van dat leger heeft wonderlijk gewaakt over Zijn volk Israël.

Ik hoor van verschillende kanten dat mensen gebedslast ervaren voor Israël en de Shalom van Jeruzalem. Ik voel me niet alleen gedrongen om hiervoor te bidden, maar ook om iedereen op te roepen om mee te bidden! De duistere machten spitsen zich toe. Laten we waakzaam zijn en bidden zonder ophouden (1 Thess.5). Zwaar werk? Ja, vaak wel, maar niet voor niets, want de gebeden stijgen op tot de troon van Het Lam (Openbaring 5:8). We bidden op Overwinningsgrond! En in dat overwonnen Koninkrijk zal alle vlees Zijn heilige Naam loven, voor eeuwig en altijd! (Psalm 145:21)

 

Shalom!

Els


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.