Israël... je kunt er niet omheen

Gepubliceerd op 15 maart 2024 om 06:43

Israël…je kunt er niet omheen

Al denkend over de feesten, ben ik er opnieuw van doordrongen hoe bijzonder de plaats van Israël is. Niet voor niets is er zoveel verwarring om Israël, de geestelijke strijd spitst zich momenteel behoorlijk toe. Ondanks de oorlog die er is, heb ik horen zeggen dat zowel orthodoxe als Messiaanse Joden juist nu hoopvol zijn: de verlossing is zeer dichtbij! Halleluja!

Tja…we worden weleens weggezet als ‘Israelgek’. Ondoordacht om dat te zeggen. Ons gebed is dat mensen gaan zien dat God en Israël onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. “We hoeven Israël niet te verheerlijken” hoorde ik pas zeggen. Zou ik zeker niet doen. Ik zou Israël liefhebben en haar God dienen! En in de Bijbel lees je hóe Hij dat wil.

Israël is niet zomaar Gods volk, het is door God geschapen en heeft een specifieke roeping (Jesaja 43). Uit hen komt Het Heil (Joh. 4:22) en uit hen zal het Licht over de wereld gaan. En begin nu niet meteen met ‘daar hebben ze het niet naar gemaakt’ of ‘dat is niet het Israël van nu’.  De God Die met Pesach voorbijging, Die Zijn volk bevrijdde; Die Zijn Zoon Yeshua als Jood geboren deed worden; Die Zijn Geest uitstortte onder Joden én Die Zijn Zoon terugzendt naar Israël; om van dááruit Shalom te gaan brengen! Deze God is nog steeds de God van Israël en zal dat altijd zijn. Het juiste zicht op Israël, geeft ook het juiste zicht op de heilsgeschiedenis, op de Redding die in deze wereld is gekomen. Israël is Gods middel om Zijn redding te openbaren. Hij heeft Israël lief (Jer. 31). Als gelovige mag je jubelen en juichen over Israël en bovenal over haar God.

Wil je de God van Israël zuiver leren kennen? Het Evangelie vertelt ons dat de Wet (Thora) en de Profeten dit geopenbaard hebben. Jezus heeft hier het volle Licht op laten schijnen. Wat wij moeten doen is biddend lezen wat er staat in de Bijbel.

En dan kán het er weleens op uitkomen dat God een andere mening heeft dan wij…

 

Shalom!

Els.


Reactie plaatsen

Reacties

Janneke de Jongh
2 maanden geleden

Dank je wel voor je duidelijke uitleg....

Maak jouw eigen website met JouwWeb