Gods spiegel

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 06:53

Gods spiegel

Het is als een spiegel die ons voorgehouden wordt. Waarin God ons laat zien wat Zijn wil is. Hij wil Christus in ons zien (de Bijbelse manier van ‘een spiegel voorgehouden krijgen’).

Door de hele Bijbel heen lees ik dat dat inhoudt dat je hoorder én dader van Zijn Woord bent[1]. Dat betekent dat je soms los moet laten wat inmiddels met je identiteit en leven verweven zit. Een heel proces kan ik je vertellen. Maar het Fundament van Gods Profetisch Woord in je leven wordt er alsmaar sterker door!

 

Als er één manier is om Jezus in ons leven centraal te stellen, dan is het wel het vieren van Gods feesten. Ik gun iedereen het doorleven van deze feesten uit Leviticus 23. Nee, niet uit een wettische plichtmatigheid[2], maar als versterking in je geloofswandel. Zou God de kerk andere feesten hebben gegeven, terwijl in Zijn feesten alles is- en wordt vervuld door Jezus de Messias? In deze feesten komt zo zuiver Gods profetische plan met de wereld openbaar. We kijken hiermee voortdurend in de spiegel van Gods reddingsplan voor Israël en van daaruit voor de hele wereld.

Ook wat betreft de feesten zien we duidelijk dat het Oude testament hét Fundament is van de hele Bijbel. In het hele Nieuwe Testament vieren Joden én gelovigen uit de heidenen deze feesten.

 

We naderen de voorjaarsfeesten[3] die de eerste komst van de Messias weerspiegelen. Het eerste voorjaarsfeest is Pesach. Israël werd bevrijd uit de slavernij van Egypte. Ze waren veilig achter het bloed van het lam. Onze bevrijding start bij het PesachLam Die Zijn leven (exact met Pesach!) voor ons gaf. En vanuit Pesach gaat de geloofsreis verder. In de komende periode zal ik regelmatig over een van de feesten schrijven.

Het vieren van Gods feesten is een middel om Zijn reddingsplan voortdurend in het vizier te houden en zuiver in Zijn waarheid te leven. Het is geen oproep van mij, maar een uitnodiging van De Bruidegom om Zijn feesten mee te vieren als voorbereiding op de Bruiloft die straks komt!

Neem je de uitnodiging aan?

 

Shalom!

Els.

 

[1] Zie o.a. Deut. 5 v.a. 27, Ps. 119, Jak 1:22, Openb. 14:12

[2] Zie onze website www.hoezithet.eu/onderwerpen voor meer informatie over deze feesten.

[3] Pesach, ongezuurde broden, eerstelingenfeest.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb