Azamra!

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 07:01

Azamra!

Sinds een paar weken wordt de vroege ochtendstilte doorbroken door het prachtige gezang van de merel. De merelzang begeleid me elke dag naar onze Schepper. Ik hoor hierin steeds weer de  oproep tot aanbidding.

Ik vind het een groot geschenk dat onze Vader ons gezang en muziek heeft gegeven.  Een ultieme manier om op Hem gericht te zijn. Het leven in deze tijd kan een flinke uitdaging zijn. En het volgen van Yeshua, onze Heiland, roept nogal eens weerstand op van de boze machten; Ziekte, zorgen die ‘zomaar’ in het alledaagse leven voorkomen, de ontwikkelingen in ons land, de (dreigingen van) oorlogen enzovoort. Het kan me aangrijpen.

Maar als ik de merel hoor zingen besef ik dat ik de keuze heb in hoe ik met strijd en duisternis omga! Ik belijd dat Yeshua mijn Redder is en dan kan en mag ik niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik ben namelijk  onderdaan van Zijn Koninkrijk! De merelzang is in de afgelopen tijd de ‘brug’ geweest tussen mij en mijn Schepper en tilt me steeds weer omhoog. Ik word opgeroepen om zijn voorbeeld te volgen en te zingen.

Het Hebreeuwse woord ‘azamra’ (ik zal psalmen zingen) is verbonden met ‘tzemer’ dat groei betekent. Wanneer onze Hemelse Vader ons Zijn genade toont, moeten we dit gebruiken voor onze verdere geestelijke groei. Lees de Psalmen er maar op na. Door alle duisternis heen breekt steeds het Licht door. Lees bijvoorbeeld Psalm 9 en 10[1]:

…Aan U zeg ik dank, Eeuwige met heel mijn hart,

Ik zal verhalen al Uw wonderen; om U ben ik verheugd en juich ik

Ik bezing Uw Naam o Allerhoogste!...

Een profetische psalm waarin bezongen wordt dat Yeshua alle kwaad heeft overwonnen! De psalm ziet uit naar de eindoverwinning. De macht van amalek, de grote vijand, zal vernietigd worden. Zingen en groeien in geloof zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Psalm 9/10 roept ons op om te blijven zingen. Zoals de merel dat ook doet. In zijn zang hoor ik ‘azamra’; ik zal zingen, tot eer van onze Schepper.

Zing je mee?

 

Shalom!

Els.

 

[1] Ter info: Psalm 9 en 10 vormen een eenheid, gezien de beginletters van het Hebreeuwse alfabet in de oorspronkelijke tekst.. De teksten waar de letters van het alfabet ontbreken zijn de teksten waar de antichrist openbaar komt: die zal uitgeroeid worden. Hier kunnen ook de woorden uit vers 1 op duiden; op dood van de zoon/dood van de mens van het verderf.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.