De waakboom

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 06:35

De Waakboom

Regelmatig loop ik naar buiten, om te kijken of ik al wat zie gebeuren. En ik weet zeker dat mijn hoopvol uitzien naar de eerste knoppen niet voor niets is. Het duurt niet lang meer of de schijnbaar dorre takken staan in bloei. Eerst de felroze gekleurde knoppen en daarna de prachtige lichte bloemen. Hij vormt een contrast ten opzichte van de rest van de nog dorre natuur op dat moment. De amandelboom in onze tuin laat me zien dat het bijna lente is.

In de Bijbel heeft het Hebreeuwse woord voor amandel meerdere betekenissen: volharding/toewijding, waakzaam/alert/oplettend zijn. We komen de amandel tegen in Exodus (25 en 37) waar de Menora voorzien werd van bloemkelken in de vorm van Amandelbloesem. Deze kelken waren de lichtdragers. In Numeri 17 zien we dat de staf van Aaron amandelen droeg. In Jeremia 1 ziet Jeremia een Amandeltwijg en hoort dat God zal waken over Zijn Woord en doet wat Hij zegt.

De amandelboom wordt ook wel ‘waakboom’ genoemd; God waakt over Zijn Woord en over degenen die Zijn Woord brengen. Zoals de amandelkelken lichtdragers van de Menora waren, zo worden wij als gelovigen opgeroepen Lichtdragers te zijn. Wij moeten waakzaam zijn als ‘kinderen van het licht’ (1 Thessalonicenzen 5:2-6). Kinderen van het licht zijn degenen die geloven in de Levende Thora, Yeshua Hét Licht van de wereld. De betekenis van de Amandelboom vertelt mij dat Gods Woord LEVEND is!

 

In Israël is het een veel voorkomende boom. En juist in deze tijd vol strijd spoort het zien van de amandelboom aan om alert te zijn en met toewijding uit te zien naar de komst van de Messias.

In Nederland staan niet overal amandelbomen, wel gaan we in de komende periode van alles tot bloei zien komen. Het is mijn gebed dat de tot bloei komende natuur je aanspoort om -samen met Israël- wakend en alert de Messias te verwachten.

Voel je ook de noodzaak om Lichtdrager en als een 'waakboom' te zijn? Put dan voortdurend en gelovend uit de Bron van JHWH (Zijn Woord)!

De vrucht zal niet uitblijven.

 

Shalom!

Els.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.