Hoofd omhoog!

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 06:48

Hoofd omhoog!

Sta je weleens stil bij je lichaamshouding? In de Bijbel staan prachtige instructies, die ons helpen om op onze Vader in de hemel gericht te blijven.

Let maar eens op; zoveel mensen lopen met hun hoofd naar beneden, gericht op een scherm. En ook als men geen scherm voor zich heeft, zie ik steeds meer naar beneden gebogen mensen lopen.

Ik vind het wel mooi dat in de psychologie soms aspecten bewezen worden, die in de Bijbel allang bekend waren. Lichaamstaal weerspiegelt namelijk ons gevoel en gedrag. Met je hoofd omhoog gericht, heb je een positievere mindset, dan wanneer je je naar beneden richt. Ik las dat wereldleiders zelfs specialisten in dienst hebben om hen te trainen in dit soort lichaamstaal. Ah dacht ik; laten wij nu de beste Specialist hebben:

Yeshua heeft een opdracht gegeven; ik moet er de laatste tijd vaak aan denken. Deze opdracht heb ik steeds weer nodig. Want als ik nieuws kijk, of me richt op wat ik om me heen zie gebeuren, dan ben ik geneigd de moed -en daarmee mijn hoofd- te laten zakken. Dan word ik somber over de toekomst in deze wereld. Maar Yeshua zegt:

Wanneer deze dingen beginnen te gebeuren, kijk dan omhoog en hef uw hoofd omhoog, omdat uw verlossing nabij is.” (Lukas 21:28)

Ik vind het zo’n krachtige opdracht, juist in deze tijd. Het heeft iets in zich van het ‘reikhalzend uitzien naar wat komt’ (Romeinen 8). Laten we elkaar -in alle zorgen en verdriet, in alles dat laat zien dat deze wereld aan zijn einde is gekomen- troosten en bemoedigen met woorden die ons Omhoog richten[1]!

Heb geloof dat God kracht geeft om ons de juiste kant op te laten kijken. Bijbellezen en gebed zijn krachtige hulpmiddelen hierbij. Door je hoofd omhoog te richten, naar Hem Die komt, laat je zien dat je een antwoord hebt op de vraag  wat er gaande is.

Het is het antwoord uit Openbaring 21:5:

Zie Ik maak alle dingen nieuw…

 

Waar is jouw hoofd op gericht?

 

Shalom!

Els.

 

[1]Wil je daar meer over lezen? De hele Bijbel laat ons gericht zijn op God! Er zijn véél Bijbelgedeelten die ons hierin bemoedigen. Onder andere: 1 Samuel 2, Psalm 3, Psalm 121, Lukas 21:28, Handelingen 1:10-11, 1 Petrus 1:19


Reactie plaatsen

Reacties

Elly Geenjaar
4 maanden geleden

Toch vind ik het in mijn depressiviteit best moeilijk om mijn hoofd naar omhooggevallen te kijken.

Elly Geenjaar
4 maanden geleden

In mijn vorige berichtje staat gevallen dat hoort er niet

Maak jouw eigen website met JouwWeb