Het kán niet stil zijn

Gepubliceerd op 24 december 2023 om 14:18

(Een extra blog)

Het kán niet stil zijn…

Een halve minuut op de sjofar blazen terwijl er een pro-Palestina demonstratie gaande is, of vlak voor een zelfde soort demonstratie het Israëlische volkslied spelen[1]… Op stations; plaatsen waarvan je niet weet wat voor mensen er lopen... Wat ze wel wisten is dat er vijanden van Gods volk Israël in de buurt waren. Ik vind het moedig…

En als we geloven in Israëls God, dan kán het toch ook niet stil zijn?!  Vanuit geen enkele kerk en geen enkele gelovige! Dan horen overal de ‘Sjofars’ en ‘Piano’s’ te klinken: iedereen persoonlijk geleid door Gods Geest en op de manier die God van hem vraagt!

 

Wat laat je dan horen?

Dat Israël Gods geliefde uitverkoren volk is en dat dáár Verlossing en Vrede voor de hele wereld vandaan komt. Want, dat Israël uitverkoren is, betekent niet dat de rest van de wereld aan de kant geschoven is. Nee, het Heil is uit de Joden en van daaruit voor de héle wereld! (Joh. 4 :22[2])

Geloof in God en Zijn Zoon Yeshua is onlosmakelijk aan het Joodse volk verbonden (o.a. Romeinen 11). Het is mijn vurig gebed dat iedereen die dit leest Geestelijke kracht en - Licht ontvangt  om God wil te doén en te laten horen. En Gods wil heeft álles met Israël te maken.

Tot het einde toe zal Jeruzalem een hoofdrol spelen in Gods verlossingsplan (Zacharia 8:3). Daarom doet de satan er alles aan om te verhinderen dat dit zal gebeuren (let op: hij zal geen kerk-ganger- voorbij gaan in deze strijd!); een zinloze strijd die wel veel onrust veroorzaakt.

En daarom is ons geluid/gebed zo keihard nodig!

 

God roept niet op tot ‘meningsvorming en discussie’ in dit conflict; Hij roept op tot medestrijders! Zodat het geluid van Waarheid en Vrede dat klinken moet, nóóit meer zal stoppen en de Messias spoedig kan komen!

 

Hoort (de God van) Israël jouw geluid?

 

Shalom!

Els.

 

[1] Eén van de voorbeelden waar ik over las; er zullen meer van dit soort moedige mensen zijn!

[2] Het is de moeite waard om de verwijsteksten erbij te lezen.


Reactie plaatsen

Reacties

Ineke van Buren
5 maanden geleden

Zo mooi om elkaar zo aan te moedigen!
We hebben elkaar,met God, zo nodig.
Allemaal kooltjes.....

Elly Geenjaar
5 maanden geleden

Met veel interesse gelezen. Ik hoop er meer te mogen lezen. Hartelijke groet Elly

Maak jouw eigen website met JouwWeb