Tegen de stroom in...

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 06:32

Tegen de stroom in…

Tegen de stroom in gaan is niet iets waar je bewust voor kiest. Het is wel een gevolg van bewuste keuzes die je maakt. In de afgelopen jaren hebben wij van die keuzes gemaakt. We hebben ons aangesloten bij een Messiaanse gemeente, we zijn de Bijbelse feesten en sabbat gaan houden, we hebben ons laten dopen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Onze houvast in deze weg vinden we in ons geloof in God, anders zouden we het niet gekund hebben. Tegelijkertijd vinden we het ook regelmatig ingewikkeld. Als mens heb je ook behoefte aan medestanders en die zijn er niet altijd. Daar moet je mee leren omgaan. Soms wil ik het liefste ook weer gewoon met de stroom mee zwemmen. Want dan hoeven we niet te dealen met ‘anders zijn’. Op zulke momenten moet ik er alert op blijven dat ik niet mijn gevoel- maar het doel centraal stel: leven uit geloof en - in gehoorzaamheid aan onze God.

Psalm 25 wijst me daarin steeds weer de weg:

Maak mij Uw wegen bekend (het Hebreeuwse woord voor wegen geeft iets aan van een uitgesleten pad: Gods bepalingen en inzettingen staan voor eeuwig vast)… Leer mij Uw paden (paden in het Hebreeuws zegt iets over het gaan in vertrouwde levenspatronen en gewoonten, met deze psalm mogen we bidden om los van onze eigen paden te komen!) Leid mij in UW waarheid en leer mij, want U bent de God van mijn heil…alle paden van de HEERE zijn goedertierenheid en trouw!... De Psalm eindigt met een gebed om de verlossing van Israël! Dáár werkt God naar toe, ook tegen de stroom van de wereld in!

 

Gods weg in gehoorzaamheid gaan is niet altijd makkelijk! Tegelijkertijd leer je daardoor juist meer te Hopen op wat Hij belooft en je daarnaar uit te strekken. Wat is daarvoor nodig? Blijven bidden om de Heilige Geest en Gods Woord onderzoeken én naleven!

Mijn gebed is dat velen los zullen komen van de meegaande stroom en met God tegen de stroom in durven gaan.

 

Shalom!

Els.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.