Alles in Gods hand !?

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 06:36

Alles in Gods hand ?!

“…Gij houdt alles in Uw hand…” klinkt het als ik een concertvideo aan zet. De rest heb ik niet meer gehoord. De woorden blijven hangen, omringd door grote vraagtekens. Houdt God álles in Zijn hand? Het loopt zo vaak wél uit de hand! Wat een demonische strijd is er gaande om Israël en eigenlijk in de hele wereld. Wat een kwaad in de vorm van verwarring en leugen. Wat een pijn en verdriet. Het kan me overweldigen.

Trek nou niet mijn geloof in God in twijfel; maar ik zie in de gebeurtenissen van deze wereld dat niet álles in Gods hand is.

Deze conclusie geeft me vooralsnog meer rust dan het beamen van de woorden die ik hoorde zingen.

 

En toch kan ik geen punt zetten…

 

Ik pak mijn Bijbel. Daarin lees ik: De HEERE zal regeren voor eeuwig en altijd! (Ex.15:18). Tot Openbaring aan toe komen deze woorden terug. En tegelijk geloof ik niet dat God aan álle touwtjes van deze wereld trekt. Wij mensen hebben keuzevrijheid gekregen. God valt níets te verwijten in al het (onbegrijpelijke) kwaad dat we zien gebeuren. Ik wil me niet laten verwarren door waaromvragen over kwaad en bid om Gods stem hierin. Ik kom ik al lezend uit bij Gods bewogenheid met álle mensen: Welzalig de man die tot Hem de toevlucht neemt (Ps.34). Ja! Maar waarom is er nu nog geen einde aan het kwaad gemaakt? Via een verwijstekst kom ik bij de Petrusbrief uit en wat ik daar lees, brengt mijn vragen tot rust:

De Heere vertraagt de belofte niet … maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat állen tot bekering komen! (2 Petrus 3:9). ‘Beschouw het geduld van onze Heere als zaligheid.’ staat er verderop.

Door al het onbegrijpelijke heen, houdt Hij aan Zijn beloften en Zijn plan vast. Lees 2 Petrus 3 zelf maar. Doe je mee in de oproep om juist nu op onze hoede te zijn en te groeien in de genade en kennis van Israëls en onze Zaligmaker?

 

Maranatha!

Shalom!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb