Israëls Bewaarder

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 06:53

Israëls Bewaarder

De woorden lieten me niet los: “Zie, de Bewaarder van Israël zal niet sluimeren noch slapen.”(Psalm 121)

Herken je dat, dat je soms zoekt naar wat je moet doen met woorden die je krijgt? Ik zocht het gedeelte op waar ze staan en bracht ze in gebed. Dit keer was dat laatste vooral Gods bedoeling.

Ik werd deze week geraakt door verschillende berichten; Noa van 19 die omgekomen is, verschillende militairen die het leven lieten, een poging tot een aanslag in Jeruzalem, verhalen van ouders van wie hun kind in het leger dient, Gazanen omgekomen en anderen ontheemd, Joden wereldwijd belaagd en gehaat… Zo kan ik nog wel even doorgaan.   

Steeds meer zie ik openbaar komen dat de grote tegenstander van Israëls God (satan) de hele wereld probeert af te houden van het juiste zicht op Israël. Zo heb ik me afgevraagd, als Hamas verslagen zal zijn, of dan ook de wereldwijde tegenstand tegen Israël verslagen is. Een vraag waar we volgens mij het antwoord wel op weten… Wat een verwarring en haat komt er wereldwijd openbaar. En wat hoop ik daarmee dat velen met mij zich daarom des te meer vastklemmen aan Gods Woord, aan Hem Die de Bewaarder van Israël is (dat blijkt steeds weer opnieuw!)

 

Misschien vraag je je af; waarom steeds weer Israël? Wist je dat ‘Israël’ in de Bijbel één van de woorden is die het meeste voorkomt? Laat dat niet zien dat Israël een grote plaats heeft in Gods plan?

Laten we daarom als een machtig leger vurig blijven bidden om Zijn overwinning!

(En waar het in je vermogen ligt ook praktische steun bieden.)

 

Hoe gaat het aflopen in deze wereld? En God zál alle tranen van hun ogen afwissen…En Hij Die op de troon zit, zei: Zie Ik maar alle dingen nieuw…Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde (Openbaring 21).

Ik weet het zeker, God zál Israël bewaren, door alle pijn en vijandschap heen!

Laat Israël, en allen die door geloof zijn toegevoegd, op Hem hopen!

 

Shalom!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb