Er staat geschreven...

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 06:31

Er staat geschreven…

De Thora, de eerste vijf Bijbelboeken; ik heb ze lange tijd aan de kant geschoven. Het stond ver van me af. Al die wetten zijn ook niet voor ons geschreven, zo dacht ik. Nou ja, behalve de Tien Geboden misschien.

 

Inmiddels heb ik geleerd dat Thora veel méér is dan ‘wet’. Het woord ‘wet’ in onze Bijbel zou op veel plaatsen vertaald moeten worden naar ‘Thora’. De Thora is Gods levensinstructie voor de mensheid. Of, zoals ik ergens las: ‘Gods blauwdruk van Gods profetische verlossingsplan voor de mensheid.’

Ja, de Thora is aan Israël gegeven, maar het was niet Gods bedoeling dat deze alleen bij Israël zou blijven.

 

In het leven van Yeshua was de Thora ook dé Bron waar Hij uit leefde. Hij is Zelf Het Woord/Thora (Johannes 1:14). Het trof mij toen ik Mattheus 4 las. Yeshua werd verzocht door de duivel. Op het moment van de verzoeking gebruikt Yeshua de Thora, als wapen om de verzoeker te verslaan. “Er staat geschreven…” En de duivel wórdt daarmee verslagen. Voor ons als gelovigen een grote aansporing om vertrouwd te zijn met wat er staat geschreven, om er vanuit te kunnen leven.

 

In het hart van de Thora, Leviticus, lezen we hoe een samenleving naar Gods bedoeling eruit ziet. Een heilige manier van leven, waar ook in het Nieuwe Testament op gewezen wordt: …Want er staat geschreven: wees heilig van Ik ben heilig (zie 1 Petrus 1: 15-16).

Als Yeshua terugkomt en regeert op aarde, zal Hij onderwijzen naar wat er staat geschreven in de Thora (Micha 4:2). Het gevolg? Lees maar verder in Micha 4. Geen oorlog en angst meer en een Koning Die voor Eeuwig Vrede brengt! De Thora in de praktijk, zoals staat geschreven…

 

Mag ik je aansporen om in dit Licht de Thora te gaan lezen?

 

Shalom!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.