Dienstplicht

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 06:45

Dienstplicht

Als gelovigen in Yeshua, zijn we dienstplichtigen; ‘soldaten in het leger van de Almachtige’. Ik geloof dat het niet vrijblijvend is om wel of niet te bidden. Als je opgeroepen wordt voor de strijd, is het belangrijk dat je wapenrusting op orde is. Onze Grote Koning heeft de beste uitrusting gegeven die er bestaat: We hebben de strijd…tegen machten, wereldbeheersers van de duisternis….Neem daarom de gehele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad (Efeze 6). En in 1 Korinthe 10:4: De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God, tot afbraak van bolwerken. Wow!!

Soms voel ik me overweldigd: waar moet ik voor bidden? In deze hele wereld is zovéél nood; in Israël, ver weg en dichtbij wordt zoveel (ook in eenzaamheid) geleden.

Een onderdeel van de wapenrusting is het zwaard van de Geest; Gods Woord. Daarom geeft Gods wapenrusting me zoveel houvast. Gods woorden zijn betrouwbaar, Hij kan niet ontrouw zijn. Ik kan pleitend op Gods Woord, Zijn eigen woorden aan Hem voorhouden. Ik hoef me ook niet meer krom te denken over wat ik overal van moet vinden (het lijkt namelijk weleens alsof dat het belangrijkste is). Ik bid met mijn handen omhoog, anderen bidden met hun handen samen, één ding kan je in gebedshouding niet en dat is wijzen naar een ander...

Vandaag lees ik psalm 46: …Geef het op en weet dat Ik God ben…De HEERE van de legermachten is met ons, de God van Jakob is voor ons een veilige vesting! Als je je aansluit bij het leger van de Almachtige, dan strijd je voor eeuwige Vrede. Daarvoor krijg je van Hem het schild van het geloof waarmee de vurige pijlen van de boze worden uitgeblust.

Heb jij Gods wapenrusting al ‘aan’?

Shalom!


Reactie plaatsen

Reacties

Janneke de Jongh
7 maanden geleden

Dank je wel voor je bemoediging. Lieve groeten en Shalom.... Janneke de Jongh uit Zaltbommel

Maak jouw eigen website met JouwWeb