Licht van de wereld

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 06:43

Licht van de wereld

 

‘Jezus, licht van de wereld’ staat er op ons keukenraam.

In de afgelopen dagen heb ik me ingebeeld wat ik als voorbijganger zou denken. Als medegelovige zou ik het beamen. En anders zou ik zoiets denken als; naïef, of; bewijs dat maar eens. Ik schrok ervan hoeveel tegenwerpingen ik kon bedenken. Ik dacht ook aan de afschuwelijke oorlogen die er zijn, ook nu in Israël. Vanaf dat ik de berichten hierover hoor, ervaar ik een beklemmende duisternis als ik eraan denk wat er gebeurt. Waar is het Licht? Wordt het niet tijd om boven geschreven woorden van het raam af te gaan halen? Er is toch niemand die dat gaat geloven in deze tijd?

Ik lees elke dag psalm 27: de HEERE is mijn Licht en mijn Heil voor wie zou ik vrezen… Ik heb me afgevraagd of ik dat nog kan zeggen als ik aan één van de kanten van de Gazastrook zou leven. Ik weet oprecht niet, hoe ik dan zou reageren! Ik ben de woorden die op het raam staan weer eens op gaan zoeken. Het trof me: ‘..wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.’(Joh.8:12)

Dát is het: wie MIJ  volgt! Dáár gaat het om. Jezus laat ons zien dat er bij God geen duisternis is, Hij heeft elke duisternis overwonnen. Alleen buiten Hem is duisternis!

Nog steeds kom ik niet uit alle vragen die ik heb over de ellende die zich afspeelt. Maar één ding weet ik heel zeker: Onze Hemelse Vader vraagt van mij, van ons, van Israël en van ieder op deze wereld: keer je (terug) naar Mij!

Ik laat de woorden op het raam staan en bid des te meer dat dit Licht elke duisternis overwint.

 

Shalom!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.