Dorstles(ser)

Gepubliceerd op 6 oktober 2023 om 06:48

Dorstles(ser)

Ik moet nogal eens denken aan onze Israëlreis en zie dan in gedachten het stromende water van de Jordaan voor me.

Water komt veel voor in de Bijbel en heeft prachtige betekenissen. Zo ook tijdens het Loofhuttenfeest. Elke dag gingen de feestgangers in Jeruzalem naar de bron van Siloam om de waterkruik te vullen en naar de tempel te brengen. Op de laatste dag was dit een extra grote ceremonie. Al zingend en dansend klonk: u zult met vreugde water scheppen uit de bronnen van het heil (Jes. 12). Er werd gebeden om regen voor het komende jaar. En het verwees naar het heil (redding) dat komen zou met de komst van Yeshua de Messias en daaropvolgend de uitstorting van de Heilige Geest; ‘Want Ik zal water gieten op het dorstige en stromen op het droge. Ik zal Mijn Geest op uw nageslacht gieten…’ (Jes. 44:3)

Ik vind het zo bijzonder hoe alles tot in detail is vervuld en nog vervuld zal worden.

Lees maar mee in Joh.7:37. Op de laatste, de grote dag van het Loofhuttenfeest stond Yeshua daar en riep: “Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien!”

Hij liet hier zien: je hoeft niet meer met waterkruiken te sjouwen, je moet bij Mij zijn als je dorst hebt.

Ik geloof dat het om dorst naar léven gaat, een dorst die elk mens kent.

 

Geloof je in Yeshua? Dan is er een diepe Bron in je, de Heilige Geest, Die jou vult met levend water én dat water uit je laat stromen.

Ook al is de wereld nu nog (!) gebroken, dit Levende water lest élke dorst, voor eeuwig!

Stroomt Hij ook in en uit jou?

 

Shalom!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.