Goed vooruitzicht

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 15:17

Goed vooruitzicht…

Het blijft elke week weer heerlijk om uit te zien naar die ene dag. Een dag van rust, shabbat. Er hoeft niet gewerkt te worden, we zijn met elkaar, ontmoeten andere mensen (tijdens een maaltijd bijvoorbeeld), we mogen onze Hemelse Vader groot maken in een dienst en in alle rust met Zijn Woord bezig zijn.

Het mooie is dat het genieten van dat vooruitzicht in de loop van de week steeds groter wordt. En als het dan vrijdag is, dan heb ik al een beetje een feestelijk gevoel. Ik maak het huis aan kant, doe nog een wasje, ik zorg elke week dat er bloemen op tafel staan (vers uit de tuin geplukt) en er wordt extra aandacht aan de maaltijd besteedt. Het voorbereiden is al genieten.

Heel soms is het ook wel doorgaan en worstelen om te zorgen dat alles voor shabbat begint klaar te krijgen. Maar als dan op vrijdagavond shabbat begint, voel ik extra vreugde… dan dank ik onze Vader in de hemel, dat Hij in Zijn wijsheid al in de schepping ons deze dag heeft gegeven.

In de rust die de shabbat met zich meebrengt, staan we ook stil bij het feit dat het wéér een shabbat dichterbij de wederkomst van Yeshua is, want dáár wijst de shabbat naar toe. Wij zijn op reis.

Onze Hemelse Vader heeft ons niet alleen een dag van rusten en vieren gegeven, maar ook van uitzien naar wat komen gaat… Wat een vreugdevol vooruitzicht!

Shabbat Shalom!

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke van, Buren
9 maanden geleden

Wat inspirerend!

Shabbat Shalom!